Потребителски рейтинг: 0 / 5

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

За 11-та поредна година областното представителство на Камара на строителите в България връчи наградите за постижения в строителството от област Пазарджик.

            Официални гости на събитието бяха Областния управител на област Пазарджик господин Стефан Мирев, инж. Тодор Калоянов - председател на регионалната колегия на КИИП Пазарджик, Димитър Копаров - директор на дирекция Организационна политика към централата на КСБ и  строителите ветерани Никола Василев, инж. Прасков, инж. Сечков и инж. Михайлов.

            Най-добър строител в област Пазарджик за 2018 година в първа група: строежи от високото строителство, прилежащата му инфраструктура, електронни съобщителни мрежи и съоръжения е Артстрой Про ООД, гр. Пазарджик, във втора група: строежи от транспортната инфраструктура - Еко-хидро-90 ООД, гр. Пазарджик, трета група: строежи от енергийната инфраструктура - Ди Ти Ай ООД, гр. Пазарджик и в четвърта група:строежи от благоустройствената инфраструктура, хидротехническото строителство и опазването на околната среда - Аквамонт ООД, гр. Пазарджик.

  

Наградите поднесе областния управител господин Стефан Мирев, като поздрави строителите и гостите на ресторант "Вайрон Гарден" с настъпващите коледни и новогодишни празници. 

„Вашият бранш е изключително важен за развитието на нашата общност, за развитието на региона ни и на страната. Ползвам се от случая да благодаря на всички фирми от област Пазарджик в сферата на строителството за амбицията и стремежа да отстояват предизвикателствата на времето, в което живеем. Надявам се, че и занапред ще бъдете така ефективни в работата си, ще работите и съграждате за жителите на нашия регион.", каза в приветствието си областният управител Стефан Мирев.

            В конкурса „Сграда на годината 2018” участват сгради, построени от строители, вписани в Централния професионален регистър на строителите /ЦПРС/.

            Заявления за участие подадоха шест фирми за 11 сгради в две категории - жилищни и общественообслужващи сгради и санирани сгради по програми за енергийна ефективност.

            Акцента на конкурса е към строителството и има за цел да отличи най-добре изпълнените обекти, качеството на строително-монтажните работи, използването на материали, инсталации и технологии с гарантирано качество, както и спазването на всеки етап от проекта – архитектура, конструктивна част, ел. и вик инсталации, инфраструктура, озеленяване и др.

            Петчленно жури в състав:

  1. арх. Кръстьо Танков - главен архитект на община Пазарджик
  2. арх. Петър Мурджев - представител на КАБ Пазарджик
  3. инж. Тодор Калоянов - председател на КИИП Пазарджик
  4. инж. Любомир Келчев - председател на КСБ ОП - Пазарджик
  5. инж. Евтим Янев - член на УС на КСБ

избра: Сграда на годината 2018 в категория жилищни и общественообслужващи сгради:

Многофункционална сграда с офиси и магазини на ул. Иван Вазов 1 , гр. Пазарджик с възложител: „Пимо – СВ” ООД, проектант: „Студио архитектон” - арх. Валентина Младенова и строител: „Пимо – СВ” ООД.

            Сграда на годината 2018  в категория санирани сгради по програми за енергийна ефективност е Многофамилна жилищна сграда в гр. Пазарджик на ул. Панайот Волов 20,22,24 с възложител сдружение на собствениците"Напредък" и община Пазарджик, проектант - арх. Елица Иванова и строител -  Заводски строежи ПС Пазарджик ЕАД.

            В класацията сграда на публиката поради неправомерни гласове областния съвет реши да анулира вота в категория санирани сгради по програми за енергийна ефективност.

            В категория жилищни и общественообслужващи сгради  в продължение на осем дни на сайта на областното представителство бяха отчетени  3034 гласа. С 56,2 % сграда на публиката 2018 е Жилищна сграда в гр. Пазарджик на  ул. Беласица 2 с възложител Артстрой Про ООД, гр. Пазарджик с проектант арх. Стефан Гюрджеклиев и строител  Артстрой Про ООД.

  

            Всяка  година след гласуване между членовете на камарата един строител получава голямата награда "Златната либела",  която е символ на добра  строителна практика и  добър строителен  мениджмънт.  Водещи при определяне на номинацията са личните качества на управителя. Той трябва да  умее да изгражда и мотивира екипи, да планира стратегически и да реализира положителни финансови резултати.

Статуетката - прототип на древноегипетска либела тази година стана притежание на Артстрой Про ООД.

Отличени бяха и четерима юбиляри през 2018г.

" rel="alternate">Галерия»

 

 

 

Партньори